Welkom

WAAROM NOG EEN SITE?

Veel mensen zullen denken: “Oh jee, nog een site over tips & trucs voor ….”.  Maar ik dacht: "Ik ga andere tips en trucs behandelen dan wat op internet staat."  Op deze site zul je niet de standaard tips & trucs vinden, want die kun je zelf ook in de ArchiCAD Reference Guide vinden.  Als ik een onderwerp uitwerk heb ik al vooronderzoek gedaan. Ik ben bij de bekende sites geweest: ArchiWiki, Shoegnome, Eric Bobrow, Kubus, enz. .  Maar ik heb daar voor mijn of jullie vragen geen bevredigend antwoord gekregen.  De onderwerpen die jullie hier zullen aantreffen zijn dus niet een herhaling wat elders te vinden is.  Wat ik interessant heb gevonden, heb ik immers als achtergrondinformatie aan het eind van het stuk geplaatst.

In de laatste tijd kreeg ik veel vragen over specifieke ArchiCAD onderwerpen.  Soms dezelfde vraag door twee verschillende collega’s op dezelfde dag.  Ik gaf gelijk een antwoord, maar toen vroeg ik me af wat gaan ze zich later herinneren als ze dit weer nodig hebben.  Ik weet van mezelf dat ik soms iets vergeet als ik het niet zo vaak gebruikt.  Toen dacht ik, misschien moet ik dit op papier zetten.  En nu ga ik een stap verder, ik zet het op het net!

Een andere belangrijke bron van vragen ben ik zelf.  Tijdens mijn werk kom ik dingen tegen waarvan ik denk… dit kan beter of makkelijker of simpeler.  Tijdens mijn werk bij de architectengroep was het vaak mijn opmerking: ik ben te lui om iets meer dan twee keer te herhalen.  Toen bedacht ik AutoLisp routines of scripts die het werk voor mij deden.  Toen was het AutoCAD en nu is het ArchiCAD.  Geen programma is uitontwikkeld, er zijn altijd verbeterpunten, en dan zijn er mensen, zoals ikzelf die creatief omgaan met het programma.  Het zij door een routine te bedenken of het programma anders te benaderen.

Ik verkoop ArchiCAD niet, maar ik ben wel een nieuwsgierig gebruiker.  Ik kijk naar het programma als een gebruiksvoorwerp dat moet doen wat ik wil. Het moet mij niet dicteren wat ik ermee kan doen.  Ik vind altijd een manier om dit voor elkaar te krijgen.  Deze uitvindingen wil ik met jullie delen om dit uitstekende programma efficiënter te gebruiken.

De Tips & Trucs

Mijn Tips & Trucs beginnen met een vraagstelling.  "Stel dat ... ."  Daarna volgt een korte uitleg over de oplossing en de voorwaarden die eraan gekoppeld zijn.  Vervolgens worden de te nemen stappen specifiek behandeld.  Aan het eind staat achtergrondinformatie die nuttig voor de gebruiker kan zijn en bestaat de mogelijkheid om mijn advies in pdf-vorm te downloaden.

Voel je vrij om opmerkingen te plaatsen of om andere vragen te stellen.  Ik zal proberen deze vragen te beantwoorden.

WIE BEN IK?

Ik ben Gini Corso en ben afgestudeerd als architect aan de technische universiteit in Lima, Peru.  Ik heb mijn opleiding aangevuld met diverse bouwkundige trainingen en door zelfstudie, vooral op het gebied van automatisering.  Aan de ene kant heeft de bouw mij altijd aangetrokken, immers, ik ben architectuur gaan studeren.  Aan de andere kant is wiskunde voor mij een passie, die zich heeft geuit in een voorliefde voor programmeren.  De combinatie van beide is voor mij zeer interessant.  Als bouwkundige weet ik wat er nodig is om een project te ontwerpen en technisch te ontwikkelen.  Ik weet wat men van de programmatuur verwacht en als programmeur en applicatiespecialist kan ik dit realiseren.

De combinatie van bouw en programmeren heeft mij in mijn professionele leven altijd geboeid en was iets dat ik uit gedrevenheid en bijna puur als hobby altijd al deed.  In deze nieuwe etappe van mijn carrière krijg ik de kans om dit alles fulltime te mogen doen.

Werkervaring

productie   Gedurende twintig jaar heb ik in Nederland gewerkt bij een architectenbureau, dat gespecialiseerd is in aan woningbouw-gerelateerde projecten.  Daar ben ik begonnen als bouwkundig tekenaar en heb ik mij tot senior projectleider ontwikkeld.  Door de smalle marges in de woningbouw ben ik erop getraind om de efficiëntie van projecten te verbeteren en werkprocessen te optimaliseren.

automatisering   Ik ben vanaf het allereerste begin actief betrokken geweest bij de invoering van de automatisering in het tekenwerk en het structureren van werkprocessen.  Op het gebied van tekenmethodiek binnen Autocad en Architectural Desktop heb ik hieraan een grote bijdrage geleverd.  Hiervoor heb ik templates en scripts ontwikkeld die tot een grote mate van efficiëntie van werkzaamheden hebben geleid.  Doordat ik deze programma's jarenlang heb gebruikt ben ik in staat om mijn inzichten toe te passen in het ontwikkelen en uitbouwen van andere programma’s.

training   Als projectleider bij het architectenbureau ben ik ook betrokken geweest bij het opleiden van jongere medewerkers en stagiaires.  Voor de stagiaires heb ik een informeel trainingsprogramma voor de eerste periode van hun stage ontwikkeld.

1 opmerking:

  1. Beste Gini,

    Dank voor het plaatsen van alle handige archicad tips!
    Graag zou ik uw '2d hlp Layout - PLG' eens proberen.

    mvg

    Gerbert van Beek
    gerbert.vbeek@b-invented.com

    BeantwoordenVerwijderen